Genk on stage kondigt Stan Van Samang aan

0
216
©musicsounds

Het gratis stadsfestival Genk on stage kondigt de komst van één van Vlaanderens populairste artiesten aan: Stan Van Samang. Ook twee andere publiekslievelingen, Meskens in Motown en Cleymans & Van Geel, worden toegevoegd aan de affiche. Verder wordt de line-up aangevuld met André Brasseur en Winterland ’76: A Tribute to the music of The Band. Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Populaire zangers op zondagavond
Zondagavond 25 juni wordt het drummen aan de Main Stage van het festival: na de komst van Milow wordt nu ook Stan Van Samang aan de affiche toegevoegd. Stan Van Samang is zonder twijfel dé Vlaamse zanger van het moment. Zijn vorige album ‘Liefde Voor Publiek’ ging meer dan 100.000 keer over de toonbank. Drie Sportpaleizen verkocht hij uit in 2016, en in 2017 staat die zaal opnieuw op het programma. Maar eerst staat hij eind juni – helemaal gratis – op de Main Stage van Genk on stage.

Headliners Fruit Stage bekend
Genk on stage maakt verder twee headliners van de Fruit Stage, het extra podium op de Fruitmarkt, bekend. Vrijdagavond is dat Meskens in Motown, het muzikale side project van mediafiguur Nathalie Meskens. Meskens schaarde een aantal topmuzikanten rond zich en brengt in haar act nummers van Marvin Gaye, The Supremes en The Temptations. Zondagavond pakken twee andere bekende figuren, Cleymans & Van Geel – de beste vrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel – het publiek in met hun coveract.  Clouseau, Gorki, The Scene of Get Ready!: alle Nederlandstalige klassiekers passeren de revue.

Gevestigde waarden
De line-up van de Fruit Stage wordt aangevuld met gevestigde waarde André Brasseur.  De 77-jarige koning van het Hammondorgel draait al meer dan 40 jaar mee in de muziekindustrie. Zijn bekende instrumentale nummers, waarvan het bekendste ‘Early Bird Satellite’, blijven populair over heel Europa. Ook zijn passage op Pukkelpop vorig jaar bleef niet onopgemerkt. Verder werd Winterland ’76 werd aan de affiche toegevoegd, een tributeband van de iconische groep The Band. Zij brengen een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat de voormalige begeleidingsband van Bob Dylan heeft achtergelaten.

Meer info
Het gratis stadsfestival Genk on stage vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni. De volgende lading namen wordt op vrijdag 21 april gelost.

www.genkonstage.be
www.facebook.com/genkonstage
www.twitter.com/genkonstage
www.instagram.com/genkonstage

#gos17